Cursus schilderen

Workshops schilderen o.l.v. Dorine Kuiper
Dorine Kuiper is opgegroeid in een artistiek gezin, haar moeder is pianiste en beide ouders zijn beeldend kunstenaar. Dorine geeft al jaren cursussen schilderen in Groningen en haar werk wordt regelmatig geëxposeerd. Haar schilderijen worden aangekocht door particulieren en zijn onder andere in bezit van de Provincie Groningen en de ING kunstcollectie.
>Bekijk hier de website van Dorine
7-14 juli 2018 twee thema’s: geschiedenis van Querceto, verhaal Sneeuwstorm van Alexandr Poesjkin

Parallel aan de cursus schilderen worden door acteurs, dansers en muzikanten de opvoeringen van de muziektheaterproductie Sneeuwstorm voorbereid. Dit romantische verhaal van de grootste Russische schrijver Alexandr Poesjkin en de making off van de voorstelling is een van de thema’s van de schilderscursus. Er zal veel muziek klinken en er is alle gelegenheid om de acteurs, dansers en muzikanten te schilderen.

Het tweede thema is de geschiedenis van het dorpje Querceto met het Castello Ginori, een schilderachtige frazione (plaatsje) met huizen uit de 15e eeuw. Er zijn prachtige plekjes om de schildersezel neer te zetten en te gaan schilderen. Tevens is het uitzicht vanuit deze burcht fenomenaal.

Op vrijdag 13 juli worden de schilderijen geëxposeerd bij de opvoering van Sneeuwstorm.

Meer dan schilderen

De cursusweek in Querceto heeft meer te bieden dan schilderen en relaxen in en om het dorpje

  • Zaterdag: aankomst en welkomstborrel, meet and greet met de andere cursisten en musici.
  • Zondag 21.00 uur: opera La bohème van Puccini, Italiaanse cast, toegang € 30.*
  • Dinsdag 20.00 uur: A Cena con l’ Opera. Het toprestaurant verzorgd een diner met bijpassende wijnen. Tussen de gangen zijn er muzikale intermezzi van Italiaanse zangers. Toegang € 47,50 p.p. incl. drankjes.*
  • Vrijdag: voorstelling Sneeuwstorm – Alexandr Poesjkin, toegang 30.*

* Reserveren kaarten klik hier