Cultuur en Wijn

De vele petities en acties vanuit de culturele wereld om onevenredig grote bezuinigingen op overheidsbudgetten voor Cultuur te verhinderen, hebben in 2012 geen gehoor gevonden bij de politiek. Met name gesubsidieerde podiumkunstinstellingen werden door bezuinigingen van gemiddeld meer dan 40% zwaar getroffen. Cultureel ondernemerschap is dan ook meer dan ooit noodzakelijk om een breed en bloeiend cultureel leven te blijven bieden aan jong en oud. Cultuur en Wijn wil daar zijn steentje aan bijdragen.

De prijzen van de wijnen zijn bij Cultuur en Wijn niet hoger dan gemiddeld elders in Nederland. Dit initiatief is dan ook alleen maar mogelijk omdat de uitvoerende organisatie, samen met een aantal partners, tegen zo laag mogelijke kosten en zonder winstoogmerk de inkoop, marketing en handling uitvoert. Allen dragen zij kunst en cultuur een warm hart toe.
De wijnen op de site kunt u proeven na afloop van de voorstellingen in de serie Proefkamermuziek en zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van adviezen van sommeliers van gerenommeerde restaurants, wijnmakers, importeurs en wijnkenners onder artiesten.