Optredens en cursussen in Toscane

Art connects People en Marco Polo
Onder de vleugels van Associazione Marco Polo organiseert Accademia Libera Natura e Cultura jaarlijks vele cursussen in Querceto en Mazzolla. De organisatie biedt onderdak aan kunstenaars uit verschillende Europese landen en geeft alle ruimte voor een eigen invulling van hun workshops op het gebied van beeldende kunst, fotografie, muziek, dansen, beeldhouwen en koken. Parallel aan de cursussen is er een gevarieerd programma met concerten en operavoorstellingen.
Art connects People en Marco Polo werken sinds 2013 samen en brengen een steeds breder palet van activiteiten op het vlak van kunst en cultuur.

Querceto
I
n het hart van Val di Cecina tussen Volterra en de Etruskische kust ligt het dromerige dorpje Querceto, omringd door velden en bossen. Het middeleeuwse kasteel van de familie Ginori Lisci omvat bijna het gehele Querceto. Graaf Lorenzo en zijn zoon Leonardo hebben in de 20e eeuw het dorp en de aangrenzende gebieden tot ontwikkeling gebracht. Querceto is inmiddels geheel gerestaureerd en kent een levendig sociaal cultureel leven. Vanuit Querceto is er een betoverend uitzicht op de heuvelen van het van natuurreservaat Monterufoli.

De omgeving van Querceto
Op 20 minuten afstand ligt Bolgheri, bekend van de wereldberoemde gelijknamige wijn. 10 minuten daar vandaan ligt aan de Etruskische kust het plaatsje Cecina, waar het met de vele visrestaurants goed toeven is. Landinwaarts ligt op 25 km afstand Volterra met zijn Romeinse theater, het Palazzo dei Priori en musea. Pisa is 80 km rijden, Florence 100 km. Kunst, cultuur en het Italiaanse leven zijn in dit hart van Toscane verbonden. Kortom, Querceto is een prachtige uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Kijk hieronder voor meer informatie over de concerten en de cursussen muziek en schilderen

Concerten

De musici van The Amsterdam Consort kennen elkaar al vele jaren van optredens in andere formaties, waaronder het Nederlands Blazers Ensemble en het Hexagon Ensemble. Zij houden ervan om in The Amsterdam Consort te spelen vanwege de gedeelde visie op de uitvoering van de muziek, de inspirerende atmosfeer en de speciale context van de projecten. Daarnaast hebben de muzikanten allemaal een groot hart voor de Mediterraanse cultuur, keuken en wijn.

Lees meer

Koorcursus Dido and Aeneas 8-15 juli 2017

Zet van 8-15 juli je zangtalent op de planken in Toscane! Centraal in de cursus staan de voorbereidingen en uitvoering van de opera Dido & Aeneas van Henry Purcell. Naast dagelijkse repetities met het koor zijn er repetities met de solisten en het ensemble. De voorstelling is vrijdag 14 juli onder de Toscaanse sterrenhemel in het festival VinOpera. Voor de persoonlijke ontwikkeling van je stem geeft Johannette op verzoek een individuele les. Ook zijn er pop-up optredens. Het kan zo maar gebeuren dat je daar ook in mee zingt.

In september organiseert Johannette Zomer met Stichting Sparrowtree een aantal hele leuke vervolgoptredens in Nederland. Uiteraard hopen we dat iedereen daar aan mee wil meewerken.

Voor meer informatie en inschrijvingen ga naar: ‘lees meer’.

Lees meer

Cursus schilderen 8-15 juli 2017

Onder leiding van Matty de Vries maken de deelnemers schilderijen van Italiaanse en Nederlandse musici en zangers die in Querceto verblijven voor concerten, opera en cursussen. Daarnaast is het Toscaanse landschap in al zijn kleuren en pracht een thema voor de schilders.

Lees meer