Cursussen muziek

9 – 16 juli
StringBoost o.l.v. leden van het Ragazze Quartet, Mariken Zandvliet, Albert Adams
Centraal in StringBoost staan je persoonlijke wensen om je (kamermuziek)spel in één week een boost te geven. De balans tussen privé – en ensemble coaching wordt in overleg bepaald. Daarnaast coacht Mariken je op drie dagen met werk voor jouw instrument en piano. Bij de coaching van kamermuziek spelen docenten in de ensembles mee. Tevens speel je mee in een aantal korte pop-up concerten.
Meer dan muziek … StringBoost heeft meer te bieden dan muziek. Samen met andere deelnemers bezoeken we Volterra en maken een uitstapje naar een wijnhuis. Tevens bezoeken we Cecina of Bolgheri, en zien tijdens een diner aan het strand de zon in de zee verdrinken. Op zondag bezoeken we de opera Suor Angelica van Puccini in Castello Ginori. De opera wordt begeleid door het Ragazze Quartet. De week wordt afgesloten met een optreden van The Amsterdam Consort met musici uit onder het Ragazze Quartet, het Nederlands Blazers Ensemble en het Hexagon Ensemble. Daarna barst de afterparty los met wijnen van Castello Ginori. Wellicht dat in het programma nog een tweede operavoorstelling wordt opgenomen.

Docenten
Het Ragazze Quartet bestaat uit vier jonge vrouwen die hun leven wijden aan het strijkkwartet, kamermuziek in kleinere en grotere bezetting en muziektheater. Op zondag 10 juli begeleiden zij Italiaanse zangers in de opera Suor Angelica van Puccini. In de dagen daarna coachen enkele leden van het kwartet deelnemers van de StringBoost en musici van andere muziekcursussen. Mariken Zandvliet is als correpetitor werkzaam bij de conservatoria van Amsterdam en Utrecht. Zij begeleidt niet alleen vele jonge talenten tijdens hun opleiding, maar geeft met diverse kamermuziekensembles ook optredens in binnen en buitenland. Albert Adams is als freelancer verbonden geweest aan onder meer het KCO. Tevens was hij als (alt)violist vele jaren lid van het Combattimento Consort A’dam.

2016

2 – 9 juli | 9 – 16 juli
BassoonBoost o.l.v. Marieke Stordiau en Mariken Zandvliet
Geef een boost aan je fagotspel! Centraal in deze cursus staan je persoonlijke wensen om je fagotspel in één week een boost te geven. Vanaf de zondag is er iedere dag een privéles fagot gepland. Daarnaast coacht Mariken je op drie dagen met kamermuziek voor fagot en piano. Op vier dagen is er een uur gepland in wisselende kamermuziekbezetting met coaching. Tevens speel je mee in een aantal korte pop-up concerten en is er veel ruimte voor persoonlijke invulling. Uiteraard wordt er veel samengespeeld met andere muziekcursisten en docenten.
Meer dan muziek …
De Bassoonboost heeft meer te bieden dan muziek. Samen met andere cursisten bezoeken we Volterra, maken een uitstapje naar een wijnhuis, Cecina of Bolgheri, en zien tijdens een diner aan het strand de zon in de zee verdrinken.
Week 2-9 juli wordt afgesloten met een slotconcert door het Ragazze Quartet met muzikale vrienden uit het Nederlands Blazers Ensemble en Hexagon Ensemble, een tentoonstelling van de parallelle schildercursus en een afterparty met wijnen van Castello Ginori
Week 9-16 juli bezoek op zondag van de opera Suor Angelica van Puccini in Castel Ginori. De week wordt afgesloten met een optreden van The Amsterdam Consort met musici uit onder andere het Nederlands Blazers Ensemble, het Hexagon Ensemble en leden van het Ragazze Quartet. Daarna barst de afterparty los.

Docenten
Marieke Stordiau en Mariken Zandvliet zijn bevlogen docenten die hun sporen in het muziekleven verdiend hebben. Marieke is sinds 1991 lid van het Nederlands Blazers Ensemble, gaf vele recitals, speelde 20 jaar in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en is de fagottiste van het Hexagon Ensemble. Mariken is als correpetitor verbonden aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht. Zij begeleidt niet alleen vele jonge talenten tijdens hun opleiding, maar geeft met diverse kamermuziekensembles ook optredens in binnen en buitenland.

 

2 – 9 juli | 9 – 16 juli
FluteBoost o.l.v. Jeannette Landré, Mariken Zandvliet
Geef een boost aan je fluitspel!
Centraal in deze cursus staan je persoonlijke wensen om je fluitspel een boost te geven. Vanaf zondag is er elke dag een privéles gepland. Daarnaast coacht Mariken je op drie dagen met kamermuziek voor fluit en piano. Op vier dagen is er een uur gepland in wisselende kamermuziekbezetting met coaching. Tevens speel je mee in een aantal korte pop-up concerten en is er veel ruimte voor persoonlijke invulling. Uiteraard wordt er veel samengespeeld met andere muziekcursisten en docenten.
Meer dan muziek …
De FluteBoost heeft meer te bieden dan muziek. Samen met andere cursisten bezoeken we Volterra, maken een uitstapje naar een wijnhuis, Cecina of Bolgheri, en zien tijdens een diner aan het strand de zon in de zee verdrinken.
Week 2-9 juli wordt afgesloten met een slotconcert door het Ragazze Quartet met muzikale vrienden uit het Nederlands Blazers Ensemble en Hexagon Ensemble, een tentoonstelling van de parallelle schildercursus en een afterparty met wijnen van Castello Ginori.
Week 9-16 juli bezoek op zondag van de opera Suor Angelica van Puccini in Castello Ginori. De week wordt afgesloten met een optreden van The Amsterdam Consort met musici uit onder andere het Nederlands Blazers Ensemble, het Hexagon Ensemble en leden van het Ragazze Quartet. Daarna barst de afterparty los.

Docenten
Jeannette Landré en Mariken Zandvliet zijn bevlogen docenten die hun sporen in het muziekleven verdiend hebben. Jeannette is fluitiste bij het Nederlands Blazers Ensemble, Asko/Schoenberg Ensemble en speelde jaren als eerste fluitiste bij het Radio Symfonie Orkest en de Radio Kamer Filharmonie. Ze gaf veel recitals, kamermuziekconcerten en trad op als soliste. Mariken Zandvliet is als correpetitor verbonden aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht. Zij begeleidt niet alleen vele jonge talenten tijdens hun opleiding, maar geeft met diverse kamermuziekensembles ook optredens in binnen en buitenland.