Missie

Stichting Art connects People stelt zich ten doel om podiumkunstproducties in brede zin te bevorderen. Om deze missie te realiseren ontplooit de stichting in binnen- en buitenland activiteiten op organiserend, producerend, faciliterend en financieel ondersteunend vlak.

Daarnaast ondersteunt en faciliteert de stichting culturele instellingen, meestal met een ANBI status, die podiumkunstproducties en daar aan gerelateerde activiteiten realiseren.
Cultureel ondernemerschap, samenwerking en coproducties met andere organisaties staan hoog in het vaandel.

 

Proefkamermuziek

Ensembles van topniveau geven voor het zevende seizoen acte de presénce met avontuurlijke programma’s in de Grote Kerk van Muiden. Na de informele optredens van circa vijf kwartier worden er heerlijke wijnen geschonken en is het tijd voor napraten met elkaar en de musici. Wat beroerde het oor? Zijn er gedeelde passies? Wat proeft hemels?
Er is alle ruimte voor ontdekkingen en ontmoetingen in deze series van het goede leven.

Lees meer

Koorcursus Dido and Aeneas en cursussen schilderen in Toscane

Van 8 t/m 15 juli 2017 geven sopraan Johannette Zomer en koorleider Dirkjan Horringa een koorcursus voor gevorderde amateurs in het schilderachtige plaatsje Querceto in Toscane. Centraal in de cursus staan de voorbereidingen en uitvoering van de opera Dido and Aeneas van Henry Purcell in Castello Ginori in het festival VinOpera. In september volgen uitvoeringen in Zutphen, Utrecht, Muiden, Ede.
Het project is een samenwerking met Stichting Sparrow Tree en Associazione Marco Polo.

Parallel geeft Dorine Kuiper een cursus schilderen met als thema’s: de opera Dido and Aeneas en de geschiedenis van het eeuwenoude Querceto. De schilderachtige burcht met zijn fenomenale uitzichten biedt volop inspiratie. Van 15-22 juli geeft Dorine nog een tweede cursus schilderen.

Rondom de cursussen zijn diverse activiteiten gepland van het bijwonen van een uitvoering van Otello van Verdi, een workshop Toscaans koken tot een concert door The Amsterdam Consort.

Voor inschrijvingen ga naar: ‘lees meer’.

Lees meer

Coproducties

Art connects people gaat verbindingen aan met andere instellingen om culturele projecten te ontwikkelen en realiseren. In december 2015 werd in in samenwerking met het Hexagon Ensemble en divers Russische partners het Ufa Arts festival georganiseerd. Een 5-daags festival in Bashkortostan waar Vincent van Gogh en Anne Frank centraal stonden in de programmering.
Muziektheater, concerten, exposities, inleidingen op diverse lokaties in Ufa.

Lees meer

Cultuur en Wijn

Cultuur en Wijn biedt de mogelijkheid om podiumkunstgezelschappen financieel te ondersteunen door wijn te bestellen via de website. Van het aankoopbedrag komt 25% ten goede aan de bij dit initiatief aangesloten gezelschappen. Bij de afrekening van de bestelling kunt u aangeven naar welke instelling de profit van uw bestelling gaat. De wijnen kunt u proeven na afloop van de voorstellingen in de serie Proefkamermuziek.

Lees meer

The Amsterdam Consort

Het repertoire van The Amsterdam Consort rijkt van de Barok tot in de 20e eeuw. In de programma’s worden ook bijzondere, onbekende werken opgenomen, waarvan sommige alleen in manuscript beschikbaar zijn. Tevens worden er bewerkingen gemaakt.
De uitvoeringen van deze stukken, in combinatie met bekender repertoire, is verfrissend voor zowel het publiek als de uitvoerenden.

Lees meer

Over ons

Art connects People ontplooit activiteiten op organiserend, producerend, faciliterend en financieel ondersteunend vlak. Daarnaast ondersteunt en faciliteert de stichting instellingen met een culturele ANBI status, die podiumkunstproducties en daar aan gerelateerde activiteiten realiseren. Cultureel ondernemerschap, samenwerking en coproducties met andere organisaties staan hoog in het vaandel.

Lees meer